Noaptea prin inima capitalei

6 10 2009

Voiam să încep prin A ieşit ca întotdeuna…, dar nu prea mi-a reuşit, pentru că Sergiu nu iese chiar în fiecare seară din cinematograf.

A tras adânc aer în piept. Sesiză un miros inocent de benzen atârnând prin aer, şi i se păru cald. Şase octombrie şi cald.

O luă pe bulevard, n-are importanţă în care direcţie — oraşul noaptea este frumos peste tot. Privi panourile colorate cu fel de fel de reclame, contemplă Primăria iluminată în galben. Se opri să vadă unde e satul lui natal pe o hartă mare expusă pe un panou.

Se gândi ce frumoasă-i viaţa. Cât de bine se simte când vede un autobuz luându-se la întrecere cu un troleibuz, o rutieră oprindu-se în mijlocul drumului, un poliţist plimbându-se în cele două direcţii pe trotuar.

Văzu un ciclist. Zâmbi. Inima i se lărgi până la cinci ventricule de fericire. El tot are, lui tot îi place 🙂 Bicicleta lui a cunoscut toate localităţile din jurul satului său natal.

În această euforie, în acest acces de fericire, în aceste momente când viaţa i se părea mai scumpă decât aurul din corăbiile scufundate ale piraţilor, Sergiu scoase celularul şi purcese la scris. Privirea îi devenea din ce în ce mai calmă. Privea înspre ecran cu o seriozitate crescândă. Apoi termină de scris.

Salut iubito. Ma sinucid

Apoi zâmbi iar, ca şi cum ar fi scos telefonul doar pentru ca să vadă ora. Se repezi în stradă şi ieşi în întâmpinarea troleibuzului său preferat — un oarecare AKCM-321 cu podea joasă. Imediat îi veni în minte că a uitat să trimită mesajul.

Târziu!


Acțiuni

informatie

8 responses

25 05 2010
1 an de bloggereală. Amintiri, aspirații « Giku Promitt – Blog

[…] apreciat „creațiile” (Noaptea prin inima capitalei, Ultima frunză a lui Alex, Libertate, Schițe de […]

8 03 2010
Mihai

ești bun baiete

8 03 2010
Giku Promitt

Multumesc baiete 😛

15 10 2009
Miss_Marinka

Giku ai niste idei super…..esti un geniu……ma mindresc cu asa un coleg de grupa si colegiu se mindreste de un student asa ca tine…Esti un programist si un filozof pe cinste….

15 10 2009
Margareta

Very interesting!!!
Imi place foarte mult…

15 10 2009
Florin

Eu sunt din GL. Stau in centru. Am iesi luni pe la ora 2 noaptea. Nu stiu cati ati vazut filmul lui Will Smit I Am Alive, dar exact asa ma simteam, Singurul om din oras, caini pe alocuri.. semafoarele blocate pe o culoare.. nimeni. Parca eram singurul om de pe planeta. Si ce mari mi se pareau blocurile pe care le vedeam in zare.. ufff ( eu stau la casa ).

18 10 2009
Giku Promitt

Cred că fiecare om din Sistemul Solar a avut aşa momente… numai că sfârşitul lor era diferit.

7 10 2009
Capsunika

Oribil…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: