Jimmy Jump sau De ce a cântat spaniolul de două ori

30 05 2010

Jimmy Jump, „invadatorul”

„Memorii” de la Euro 2008, meciul Turcia-Germania


Faceți cunoștință cu Jimmy Jump, „invadatorul” catalan de 36 de ani, cu numele adevărat Jaume Marquet Cot, specializat în păcălirea securității la ocaziile mari. În „dosarul” său se numără foarte multe intrări neașteptate, pe terenul de fotbal, terenul de rugby, câmpul de tenis, pista de Formula 1, podiumuri, emisiuni televizate și scena Eurovision.

Iată câteva dintre ele…

  • 9 mai 2004: Jimmy a „dat startul” competiției Spanish Gran Prix, trecând linia de start primul dintre toți concurenții.
  • 4 iulie 2004: Jimmy a intrat pe teren în meciul Portugalia-Grecia și a aruncat, din fugă, steagul FC Barcelona în fața lui Luis Figo, ca „răzbunare” pentru că a lăsat echipa în favoarea lui Real Madrid (amintesc aici că Jimmy e catalan).
  • 19 noiembrie 2005: Jimmy s-a evidențiat în timpul meciului dintre Real Madrid și FC Barcelona.
  • 25 aprilie 2006: În timpul semifinalei UEFA Champions League dintre Villareal și Arsenal, Jimmy a intrat pe teren și i-a aruncat lui Thierry Henry un tricou de FC Barcelona cu numărul 14. Un an mai târziu, Henry a fost transferat la Barca și a primit numărul 14.
  • 23 mai 2007: În timpul finalei UEFA Champions League, jucată de AC Milan și FC Liverpool la Atena, Jimmy a intrat pe teren purtând drapelul Greciei în mână; moment ascuns de ochii telespectatorilor, dar surprins de camerele microbiștilor.
  • 15 august 2007: Jimmy a intrat pe teren în timpul meciului Bayern Munchen – FC Barcelona și a purtat o discuție destul de amicală cu Lionel Messi.
  • 20 octombrie 2007: Jimmy a intervenit în finala Campionatului Mondial de Rugby jucată de Anglia și Africa de Sud.
  • 25 iunie 2008: În timpul semifinalei Euro 2008 disputată de Turcia și Germania, Jimmy a alergat de teren purtând un tricou pe care scria: „Tibet is NOT China. Jimmy Jump .COM”.
  • 7 iunie 2009: Jimmy l-a „abordat” pe Roger Federer în timp ce acesta disputa finala de tenis masculin French Open cu suedezul Robin Söderling, încercând să-i pună pe cap o șapcă de culoare roșie. Din păcate Federer n-a dat dovadă de simț al umorului și a încercat să se lepede de intrus. Pentru această șotie Jimmy a stat în închisoare aproape 12 luni.
  • în sfârșit, 29 mai 2010: Jimmy săvârșește cea mai reușită „invadare”, când, în timpul evoluției cântărețului spaniol Daniel Diges pe scena Eurovisionului, în plină finală, el intră neobservat pe scenă și începe a dansa de rând cu ceilalți dansatori. Doi agenți de securitate au intrat imediat pe scenă, făcându-l pe Jimmy să coboare de acolo, iar în filmulețul de mai jos observăm momentul arestării. Deși unii cred că Jimmy a stricat show-ul spaniolului, majoritatea internauților care au comentat întâmplarea consideră că de fapt el a adus un volum remarcabil de dinamism în spectacol. Din cauza lui organizatorii au decis să-i permită lui Daniel să cânte a doua oară, pentru că, de bine de rău, din cauza celor doi agenți de securitate care au urcat pe scenă în timpul reprezentației, a fost încălcată regula care nu permite mai mult de 6 oameni în scenă.

Jimmy Jump „invadatorul”. Simbolul omului liber care nu pierde ocazia să-și manifeste preferințele (Messi, Henry, Federer, Diges) și ideile (trădarea lui Figo, Tibet nu e China) în fața publicului larg. Și-a creat site personal, care la momentul scrierii articolului nu lucrează, probabil din cauză că este supraaccesat. A apărut în ce publicații vreți; în două cuvinte, s-a făcut celebru.

UPDATE: Tocmai am găsit un filmuleț sumar al „activității” lui Jimmy. ‘njoy! 🙂

Atribuire imagine: daylife.com


Acțiuni

informatie

One response

21 07 2010
Mihai

super. își trăiește viața din plin, omu’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: